Blogi

Vanhan ja aloittavan yrittäjän muistilista

Vanhan ja aloittavan yrittäjän muistilista

Internetistä löytyy paljon hyödyllisiä ohjeita ja vinkkejä pienyrityksen perustamisesta. Tiedon määrä on valtava ja tärkeimpien ohjeiden löytäminen voi olla vaikeaa jopa kokeneelle yrittäjälle. Mikäli suunnittelet yrityksen perustamista tai haluat kehittää yrityksen toimintaa, tämän artikkelin listaus auttaa keskittymään olennaiseen.
Kasvuyritys ja kasvuvaiheen rahoitus

Kasvuyritys ja kasvuvaiheen rahoitus

Suomi tarvitsee yrityksiä, joilla on kasvuhalukkuutta. Ongelma tulee vastaan siinä vaiheessa, kun yrityksellä on kasvuhalukkuutta, mutta tarvittavaa kasvurahoitusta ei omassa kassassa ole eikä yrittäjällä itsellään ole omassa varallisuudessa tarvittavia varoja. Mitä silloin pitäisi tehdä, tai mitä on tehtävissä?
Toimialariippumaton kustannustuki

Toimialariippumaton kustannustuki

Toimialariippumaton kustannustuki on tarkoitettu kaikille yrityksille, joiden liikevaihto on kärsinyt koronaviruksesta. Tuen suuruus on 2 000 - 500 000 € välillä. Tukea voidaan myöntää 2 kuukauden jaksolle. Yritys voi hakea toimialariippumatonta kustannustukea, vaikka se olisi saanut aikaisemmin tukea esimerkiksi Business Finlandilta tai ELY-keskukselta. Aikaisemmin saatu tuki kuitenkin pienentää toimialariippumatonta kustannustukea.
Mitä kuluja voi vähentää yrityksen verotuksessa?

Mitä kuluja voi vähentää yrityksen verotuksessa?

Koronakriisin aikana on hyvä tarkastella yrityksen kulurakennetta sekä muistuttaa itselleen, mitä kuluja on mahdollista vähentää yrityksen verotuksessa. Jokainen säästetty euro on tärkeä, jotta kriisin yli selvitään. Lyhyesti sanottuna kaikki yrityksen tilikauden aikana syntyneet yrityksen toimintaan liittyvät kulut ovat verotuksessa vähennyskelpoisia. Hyvä esimerkki kuluista on tarvikehankinnat, joita on tehty niiden tuotteiden valmistamiseksi, jotka on myyty tilikauden aikana.
Kevytyrittäjyys - Hyvät ja huonot puolet

Kevytyrittäjyys - Hyvät ja huonot puolet

Olet saattanut suunnitella yrityksen perustamista jo pidemmän aikaa ja liikeidea olisi valmiina, mutta epäilet, kannattaako yrityksen perustaminen vai ei. Tällöin kevytyrittäjyys voi olla paras vaihtoehto kokeilla siipiään. Kevytyrittäjyys tarkoittaa käytännössä laskutuspalvelun käyttämistä. Kevytyrittäjyys on parhaimmillaan joustava ja riskitön tapa sen testaamiseen, toimiiko oma yritysidea ja ennen kaikkea onko se kannattava. Joissain tapauksissa voi kuitenkin olla järkevämpää perustaa suoraan yritys.
Starttiraha aloittavan yrittäjän tukena

Starttiraha aloittavan yrittäjän tukena

Yrityksen toiminnan aloittamisessa rahoituksen järjestäminen on ensimmäisiä kynnyskysymyksiä, joihin pitää löytää ratkaisu. Ilman investointeja toiminta ei pääse edes alkuun. TE-toimisto tarjoaa muiden palvelujen lisäksi starttirahaa yritystoimintaa aloittavalle henkilölle. Starttirahan tarkoituksena uuden yritystoiminnan edistäminen. Yrittäjälle suunnatulla tuella turvataan yrittäjälle tuloja toiminnan käynnistämisen ja alun vakauttamisen ajaksi.
Kassavirran hallinta

Kassavirran hallinta

Kassavirtaa on vaikeaa ennakoida. Yllättävä meno voi viedä kassan miinusmerkkiseksi. Yrityksen toiminta voi olla sesonkiluonteista, ja kesäaikana vaikkapa sateinen sää voi tyrehdyttää kassavirran. Kauden ollessa parhaimmillaan rahaa tulee runsaan tasaisesti, mutta kauden lähestyessä loppuaan laskujen maksaminen vaikeutuu. Tästä syystä kassavirran hallinta on erittäin tärkeä yritystoiminnan vakauttamistoimenpide.
Miten on PK-yritysten lainat hoidettu?

Miten on PK-yritysten lainat hoidettu?

Pienikään yritys ei välttämättä toimi ilman lainarahoitusta. Voi tulla äkillinen tilanne eteen, mikä vaatii investointeja, eikä yrittäjällä ole välttämättä oman talouden rahoissa varaa irrottaa yritystoimintaan. Netistä haettavat yrityslainat eivät välttämättä ole sen monimutkaisempia tai välttämättä kalliimpiakaan kuin pankkien tarjoamat yrityslainat, vaan ne ovat haettavissa ja saatavissa aina tarpeen mukaan.