Blogi

Starttiraha aloittavan yrittäjän tukena

Starttiraha aloittavan yrittäjän tukena

Yrityksen toiminnan aloittamisessa rahoituksen järjestäminen on ensimmäisiä kynnyskysymyksiä, joihin pitää löytää ratkaisu. Ilman investointeja toiminta ei pääse edes alkuun. TE-toimisto tarjoaa muiden palvelujen lisäksi starttirahaa yritystoimintaa aloittavalle henkilölle. Starttirahan tarkoituksena uuden yritystoiminnan edistäminen. Yrittäjälle suunnatulla tuella turvataan yrittäjälle tuloja toiminnan käynnistämisen ja alun vakauttamisen ajaksi.
Kassavirran hallinta

Kassavirran hallinta

Kassavirtaa on vaikeaa ennakoida. Yllättävä meno voi viedä kassan miinusmerkkiseksi. Yrityksen toiminta voi olla sesonkiluonteista, ja kesäaikana vaikkapa sateinen sää voi tyrehdyttää kassavirran. Kauden ollessa parhaimmillaan rahaa tulee runsaan tasaisesti, mutta kauden lähestyessä loppuaan laskujen maksaminen vaikeutuu. Tästä syystä kassavirran hallinta on erittäin tärkeä yritystoiminnan vakauttamistoimenpide.
Miten on PK-yritysten lainat hoidettu?

Miten on PK-yritysten lainat hoidettu?

Pienikään yritys ei välttämättä toimi ilman lainarahoitusta. Voi tulla äkillinen tilanne eteen, mikä vaatii investointeja, eikä yrittäjällä ole välttämättä oman talouden rahoissa varaa irrottaa yritystoimintaan. Netistä haettavat yrityslainat eivät välttämättä ole sen monimutkaisempia tai välttämättä kalliimpiakaan kuin pankkien tarjoamat yrityslainat, vaan ne ovat haettavissa ja saatavissa aina tarpeen mukaan.