Blogi

Yritysrahoituksen riskit ja niiden hallinta

Yritysrahoituksen riskit ja niiden hallinta

Kun liiketoiminnan kasvattaminen tai uusien hankkeiden käynnistäminen vaatii rahoitusta, on houkuttelevaa tuijottaa vain mahdollisia voittoja ja menestystarinoita. Kuitenkin jokainen, joka on sukeltanut syvemmälle yritysrahoituksen maailmaan tietää, että siellä piilee myös lukuisia riskejä. Näiden riskien tunnistaminen ja niiden hallinta ovat avainasemassa, kun pyritään varmistamaan liiketoiminnan kestävä kasvu. Tämä artikkeli keskittyy tarkastelemaan yritysrahoituksen riskejä ja tarjoamaan strategioita niiden hallintaan. Oli kyseessä sitten aloitteleva yrittäjä, kasvuyrityksen toimitusjohtaja tai yritysrahoituksen ammattilainen, tämä opas tarjoaa arvokasta tietoa siitä, kuinka varmistaa, että yritysrahoituksen matka on turvallinen ja menestyksekäs.
Miten rahoittaa yrityskaupat?

Miten rahoittaa yrityskaupat?

Harvoin tehdään sellaisia yrityskauppoja, joissa yrityksen ostajalla on koko kauppasumman verran omaa rahaa käytettävissään. Yleensä tällaisissa tapauksissa ostaja on huomattavasti suurempi yritys kuin se, joka ostetaan. Yrityskaupoissa, joissa liikkeellä ei ole iso ostaja, tarvitaan ulkopuolista rahoitusta. Miten tarvittavan rahoituksen yrityskauppoihin saa järjestymään?
Yrityksen maksuhäiriömerkintä

Yrityksen maksuhäiriömerkintä

Velkojen maksamatta jättäminen muistutuksista ja kehotuksista huolimatta voi aiheuttaa vakavia seurauksia yrityksellesi. Tällöin syntyy yrityksen maksuhäiriömerkintä. Yrityksen maksuhäiriömerkinnät ovat yleensä näkyvissä kaksi tai kolme vuotta. Mutta tiesitkö, että merkintä voidaan poistaa nopeasti ja yrityksen toiminta voi jatkua esteettä tämän jälkeen? Käymme tässä artikkelissa tarkemmin läpi yrityksen maksuhäiriömerkintää sekä sitä, miten siitä pääsee nopeasti eroon.
Ketjuyrittäminen eli franchising-yrittäjyys

Ketjuyrittäminen eli franchising-yrittäjyys

Ketjuyrittäminen eli franchising-yrittäjyys tuli Suomeen vauhdilla jo ennen vuosituhannen vaihdetta, mutta vasta mennyt vuosikymmen on tuonut oikeasti suomalaisia ketjuja tarjolle. Ennestään kenties kaikista tutuin franchising ketju on Suomessa ollut McDonald’s, mutta nyt uusille yrittäjille on tarjolla monenlaista ketjuyrittäjyyttä. Miksi sitten kannattaisi lähteä mukaan ketjuun, tai miksi ei? Käymme tässä läpi muutamaa kohtaa ketjuyrittämisestä ja jätämme lopullisen päätöksen lukijalle itselleen, sillä ketjuyrittäminen sopii joillekin, muttei kaikille.
Yrityslainojen yhdistäminen tuo säästöjä

Yrityslainojen yhdistäminen tuo säästöjä

Yhdistä helposti kalliit yrityslainat ja eri rahoitusyhtiöiden rahoitus yhdeksi edullisemmaksi yrityslainaksi EMI Yrityslainan avulla. Yrityslainojen yhdistäminen voi tuoda yritykselle jopa tuhansien eurojen säästöt vuodessa. Rahoitusyhtiötä kannattaa kilpailuttaa ja vaihtaa. Meidän avullamme se on yksinkertaista.
Vanhan ja aloittavan yrittäjän muistilista

Vanhan ja aloittavan yrittäjän muistilista

Internetistä löytyy paljon hyödyllisiä ohjeita ja vinkkejä pienyrityksen perustamisesta. Tiedon määrä on valtava ja tärkeimpien ohjeiden löytäminen voi olla vaikeaa jopa kokeneelle yrittäjälle. Mikäli suunnittelet yrityksen perustamista tai haluat kehittää yrityksen toimintaa, tämän artikkelin listaus auttaa keskittymään olennaiseen.
Kasvuyritys ja kasvuvaiheen rahoitus

Kasvuyritys ja kasvuvaiheen rahoitus

Suomi tarvitsee yrityksiä, joilla on kasvuhalukkuutta. Ongelma tulee vastaan siinä vaiheessa, kun yrityksellä on kasvuhalukkuutta, mutta tarvittavaa kasvurahoitusta ei omassa kassassa ole eikä yrittäjällä itsellään ole omassa varallisuudessa tarvittavia varoja. Mitä silloin pitäisi tehdä, tai mitä on tehtävissä?
Toimialariippumaton kustannustuki

Toimialariippumaton kustannustuki

Toimialariippumaton kustannustuki on tarkoitettu kaikille yrityksille, joiden liikevaihto on kärsinyt koronaviruksesta. Tuen suuruus on 2 000 - 500 000 € välillä. Tukea voidaan myöntää 2 kuukauden jaksolle. Yritys voi hakea toimialariippumatonta kustannustukea, vaikka se olisi saanut aikaisemmin tukea esimerkiksi Business Finlandilta tai ELY-keskukselta. Aikaisemmin saatu tuki kuitenkin pienentää toimialariippumatonta kustannustukea.
Mitä kuluja voi vähentää yrityksen verotuksessa?

Mitä kuluja voi vähentää yrityksen verotuksessa?

Koronakriisin jälkeen moni asia on muuttunut ja raha on tänä päivänä entistä tiukemmassa. Myös yrityksen on hyvä tarkastella omaa kulurakennettaan sekä muistutella mieleen, mitä kuluja on mahdollista vähentää yrityksen verotuksessa. Jokainen säästetty euro on tärkeä. Lyhyesti sanottuna kaikki yrityksen tilikauden aikana syntyneet yrityksen toimintaan liittyvät kulut ovat verotuksessa vähennyskelpoisia. Hyvä esimerkki kuluista on tarvikehankinnat, joita on tehty niiden tuotteiden valmistamiseksi, jotka on myyty tilikauden aikana.
Kevytyrittäjyys - Hyvät ja huonot puolet

Kevytyrittäjyys - Hyvät ja huonot puolet

Olet saattanut suunnitella yrityksen perustamista jo pidemmän aikaa ja liikeidea olisi valmiina, mutta epäilet, kannattaako yrityksen perustaminen vai ei. Tällöin kevytyrittäjyys voi olla paras vaihtoehto kokeilla siipiään. Kevytyrittäjyys tarkoittaa käytännössä laskutuspalvelun käyttämistä. Kevytyrittäjyys on parhaimmillaan joustava ja riskitön tapa sen testaamiseen, toimiiko oma yritysidea ja ennen kaikkea onko se kannattava. Joissain tapauksissa voi kuitenkin olla järkevämpää perustaa suoraan yritys.
Starttiraha aloittavan yrittäjän tukena

Starttiraha aloittavan yrittäjän tukena

Yrityksen toiminnan aloittamisessa rahoituksen järjestäminen on ensimmäisiä kynnyskysymyksiä, joihin pitää löytää ratkaisu. Ilman investointeja toiminta ei pääse edes alkuun. TE-toimisto tarjoaa muiden palvelujen lisäksi starttirahaa yritystoimintaa aloittavalle henkilölle. Starttirahan tarkoituksena uuden yritystoiminnan edistäminen. Yrittäjälle suunnatulla tuella turvataan yrittäjälle tuloja toiminnan käynnistämisen ja alun vakauttamisen ajaksi.
Kassavirran hallinta

Kassavirran hallinta

Kassavirtaa on vaikeaa ennakoida. Yllättävä meno voi viedä kassan miinusmerkkiseksi. Yrityksen toiminta voi olla sesonkiluonteista, ja kesäaikana vaikkapa sateinen sää voi tyrehdyttää kassavirran. Kauden ollessa parhaimmillaan rahaa tulee runsaan tasaisesti, mutta kauden lähestyessä loppuaan laskujen maksaminen vaikeutuu. Tästä syystä kassavirran hallinta on erittäin tärkeä yritystoiminnan vakauttamistoimenpide.
Miten on PK-yritysten lainat hoidettu?

Miten on PK-yritysten lainat hoidettu?

Pienikään yritys ei välttämättä toimi ilman lainarahoitusta. Voi tulla äkillinen tilanne eteen, mikä vaatii investointeja, eikä yrittäjällä ole välttämättä oman talouden rahoissa varaa irrottaa yritystoimintaan. Netistä haettavat yrityslainat eivät välttämättä ole sen monimutkaisempia tai välttämättä kalliimpiakaan kuin pankkien tarjoamat yrityslainat, vaan ne ovat haettavissa ja saatavissa aina tarpeen mukaan.