Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/emifi/emi2/EMI.class.php on line 158

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/emifi/emi2/EMI.class.php on line 158

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/emifi/emi2/EMI.class.php on line 158
The Northern Governors / EMI / Artistit

The Northern Governors | Etusivu

The Northern Governors

Suomi- soul/jazzin uusi musiikillinen verilinja

 The Northern Governors on upouusi kotimaisen rytmimusiikin superkokoonpano, jonka jäsenet eivät juuri esittelyitä kaipaa. Bändin soittajalistan selaaminen on kuin lukisi suomalaisen jazzin ja soulin kuka kukin on- listaa.

Kyseessä on ultralahjakas "musiikillinen verilinja", joka syntyi kun muusikkoserkut päätyivät soittamaan keskenään ja huomasivat, että homma toimii paremmin kuin hyvin.

On Tuomo Prättälää koskettimissa, Jorma Kalevi Louhivuorta trumpetissa, Osmo Ikosta bassossa, Petteri Sariolaa kitarassa ja ties ketä remmissä. Kaiken kukkuraksi he kaikki myös laulavat.

Kalevi ja Tuomo ovat Osmon serkkuja kun taas Petteri ja Jyri ovat hänen pikkuserkkujaan ja tunnetun lastenmusiikkisäveltäjän Marjatta Pokelan jälkeläisiä.

 "Happy Souls" - sinkulla, sekä tulevalla albumilla kuullaan myös Osmon siskojen Ailin ja Heinin, sekä Jorma Kalevin nuorimman siskon Hilkan taustalaulantaa.

Debyyttialbumi "This Is The Northern Governors" julkaistaan maaliskuun 28. päivä legendaarisella Blue Note-levymerkillä.

_____________________________________________________________________________

  

The Northern Governors - The musical bloodline of Finnish soul/jazz. 

The Northern Governors is a brand new Finnish supergroup. Reading the bands line-up is like reading "who-is-who"-list of Finnish soul&jazz. 

The  super-talented band was formed when the musical cousins started to play together and noticed that the set-up worked out better than well. 

To mention a few names, there's Tuomo Prättälä playing keyboards, Jorma Kalevi Louhivuori on trumpet, Osmo Ikonen playing bass and Petteri Sariola on guitar. On top of it all, they're all also singing. 

Kalevi and Tuomo are Osmo's cousins while Petteri and Jyri are Osmo's second cousins. Jyri and Petteri are also offsprings of  Marjatta Pokela, who is a famous Finnish composer of children's music. 

Osmos sisters, Aili and Heini, and Jorma Kalevis youngest sister, Hilkka, are on back-up vocals on single "Happy Souls" and on the forthcoming album. 

The Northern Governors are playing their first festivalgig at the Ilosaarirock-festival on July 16th

The first single, "Happy Souls" will be available as a download through iTunes on June 17th forward.

 Listen to the first single:

http://www.emi.fi/jukebox/play/1656/happy_souls

The forthcoming debut-album "This Is The Northern Governors" will be released on March 28th on the legendary Blue-Note label.

The Northern Governors are:

Jorma Kalevi Louhivuori: trp, voc, com. 
Heikki Tuhkanen: trombone
Linda Fredriksson: alto/tenor/baritonesax
Tuomo Prättälä: keys, voc
Osmo Ikonen: bass, voc
Petteri Sariola: gtr, voc
Jyri Sariola: drs

More information on TNG:


EMI Finland
Kari Holmgren
kari.holmgren@emimusic.com
+358 40 5306634