Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/emifi/emi2/EMI.class.php on line 158

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/emifi/emi2/EMI.class.php on line 158

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/emifi/emi2/EMI.class.php on line 158

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/emifi/emi2/EMI.class.php on line 158
Tämä kuuma suomalaisbändi esiintyy Pori Jazzissa ennen Norah Jonesia / EMI / Uutiset

Tämä kuuma suomalaisbändi esiintyy Pori Jazzissa ennen Norah Jonesia

09-02-2012

KEHUTUN HELSINKILÄISBÄNDIN DEBYYTTIALBUMI ”THIS IS THE NORTHERN GOVERNORS” JULKAISTAAN KESKIVIIKKONA 28. MAALISKUUTA BLUE NOTE -LEVYMERKILLÄ

LEVYN JULKAISUKEIKKA HELSINGIN MUSIIKKITALOSSA SAMANA ILTANA


BÄNDI ESIINTYY PORI JAZZIN  KIRJURINLUOTO-ARENALLA 22.7. ENNEN NORAH JONESIA

 Funkjazz-bändi The Northern Governors on viime syksyn aikana ennättänyt herättää kosolti mielenkiintoa musadiggareiden ja toimittajien keskuudessa. Toistaiseksi lähinnä Helsingin ja Tampereen klubeilla soittaneelta seitsenmiehiseltä bändiltä on tähän mennessä julkaistu sinkut "Happy Souls" sekä "Set Me Free".

Pippuriakin väkevämpi  debyyttialbumi "This Is" sisältää 12  tiukkaa funk/soul -raitaa. Bändin keulahahmo Jorma Kalevi Louhivuori valottaa bändin -ja levyn syntyä seuraavasti: 

"Olen soittanut kymmenissä eri bändeissä sekä kuullut tuhansia eri yhtyeitä, mutta koskaan en ole ollut näin innoissani yhdestäkään bändistä! Miksi?  Syy on yksinkertainen, kuuntele biisejämme  anna grooven viedä, tule keikoillemme ja ihastu.

Tätä levyä ei olisi syntynyt ilman sukutapaamisiamme, sillä siellä soitimme yhdessä ensimmäisiä kertoja. Ihmettelin sitä kuinka nopeasti jamimme tuottivat hyviä biisin alkuja. Puhuimme usein serkkubändin perustamisesta,se aina jäi vain puheeksi. 

Jossain vaiheessa uraani olin kyllästynyt siihen kuinka ihmiset aina istuivat keikoillani ja halusin tehdä musiikkia joka saisi ihmiset ylös ja liikkeelle. Biisejä ei ollut vielä, mutta soitin omat lempisoittajat läpi, jotka sattuivat olemaan pääosin serkkujani ja voilá ,yhtye oli syntynyt!  Tämän tasoisia soittajia on hyvin vaikea löytää maailmalta, mutta nyt on käynyt niin, että sellaisia löytyi suvustani."

Kappaleita tehdessäni olen luottanut luovaan hallittuun hulluuteeni, joka on kuultavissa mm. sovitus/sanoitus-sekä tuottamistyössäni. Bändin rumpalimme  Jyri  Sariolan kanssa tehty yhteistyö on viimeinen silaus tähän kakkuun. Ilman hänen panostaan ei levy olisi sellainen kun se nyt on".

The Nothern Governors keikkailee  tänä vuonna pitkin Suomea  ja esiintyy mm. Pori Jazzin Kirjurinluoto-Arenalla sunnuntaina 22.7. ennen festivaalin yhtä päätähteä, Norah Jonesia!

Bändi lämppäsi myös Sly & The Family Stone - orkesterissa vaikuttanutta basistivirtuoosia Larry Grahamia Helsingin Savoy-klubilla. Helsingin Sanomien toimittaja Pertti Avola mieltyi kuulemastaan niin paljon että kirjoitti keikka-arvioissaan näin:

Illan käynnisti hienosti suomalaisen soul/jazz -kollektiivin viimeisin inkarnaatio, The Northern Governors -yhtye, jonka sävykäs funkjazz herätti lupauksia bändin ensi keväänä ilmestyvän esikoisalbumin suhteen.

Suomi- soul/jazzin musiikillinen verilinja

The Northern Governors on upouusi kotimaisen rytmimusiikin superkokoonpano, jonka jäsenet eivät juuri esittelyitä kaipaa. Bändin soittajalistan selaaminen on kuin lukisi suomalaisen jazzin ja soulin kuka kukin on- listaa.

Kyseessä on ultralahjakas "musiikillinen verilinja", joka syntyi kun muusikkoserkut päätyivät soittamaan keskenään ja huomasivat, että homma toimii paremmin kuin hyvin.

Kalevi ja Tuomo ovat Osmon serkkuja kun taas Petteri ja Jyri ovat hänen pikkuserkkujaan ja tunnetun lastenmusiikkisäveltäjän Marjatta Pokelan jälkeläisiä.

The Northern Governors on:

Jorma Kalevi Louhivuori: trp, voc, säv. 
Heikki Tuhkanen: pasuuna
Linda Fredriksson: alto/tenor/baritonesax
Tuomo Prättälä: keys, voc
Osmo Ikonen: bass, voc
Petteri Sariola: gtr, voc
Jyri Sariola: drs

Levyllä ja  valikoiduilla keikoilla kuullaan myös mainiota The Governettes- taustalaulukuoroa, johon kuuluuvat

Aili, Tuuli -ja Heini Ikonen
Hilkka Louhivuori
Sona Janoyva